בדרך לג'וב הבא: איך צעירים יכולים למצוא עבודה?

אנשים צעירים המחפשים את העבודה הבאה שלהם מגיעים לא אחת למצב של בלבול, ולא תמיד מצליחים להבין איפה אפשר למצוא עבודות טובות, מעניינות ורלוונטיות. על אף הקושי, המשימה אפשרית לחלוטין, וצריך לדעת איפה לחפש וכיצד לחפש נכון. אנחנו שמחים לחלוק איתכם כמה טיפים מנצחים שיעזרו לכם למצוא את העבודה הבאה שלכם, ואל תשכחו שעם קצת מוטיבציה וחשיבה מחוץ לקופסא תוכלו בהחלט להגיע למשרות מעניינות המתאימות לכישורים שלכם.

מחפשים עבודה בירושלים? חפשו לוחות דרושים בירושלים וקבוצות פייסבוק

מחפשים באופן ספציפי עבודה בירושלים? משום שמדובר באחת הערים הגדולות במדינה וכזו שיש בה קהילה גדולה של עובדים ומעסיקים, שווה לחפש באופן ספציפי בלוחות דרושים בירושלים הנמצאים באינטרנט ובקבוצות פייסבוק, המציעים לכם מגוון משרות מכל הסוגים. לא מצאתם או שלא הסתדרתם? מציעים לכם לבדוק גם את מגוון המשרות באתר סחבק, שנפרט עליו עכשיו.

היעזרו באתר סחבק

אתר סחבק הוא ככל הנראה הזירה החמה ביותר למציאת עבודה לצעירים בישראל כיום. הוא כולל אלפי משרות חמות ורלוונטיות לבני נוער, לצעירים, לסטודנטים, לחיילים משוחררים ובעצם לכל מי שמחפש עבודה בכל מקום בארץ ובכל תחום. האתר כולל עבודות במגוון ענפי תעסוקה – חיי לילה, אופנה, תחום הקולינריה, אבטחה, מכירות, חינוך, עבודה מועדפת, עבודה מהבית, עבודות בחו״ל ועוד. כמו כן, תוכלו להירשם לאתר לשירות הסוכן החכם כדי לקבל התראות בזמן אמת על המשרות החמות ביותר בסביבה שלכם מבלי להתאמץ.

נטוורקינג

נטוורקינג הוא כלי חשוב שכל מחפש עבודה בכל גיל, כולל צעירים, צריך שיהיה לו. דברו עם בני משפחה, עם חברים, עם קולגות לשעבר ועם מכרים ועדכנו אותם שאתם מחפשים עבודה. השתתפו באירועים הקשורים לתעשייה, בירידי קריירה ובמפגשי רשת כדי להרחיב את המעגל המקצועי שלכם. בניית קשרים עם אנשי מקצוע בתחומים המעניינים אתכם תוכל להוביל להזדמנויות עבודה ולתובנות חשובות בנושא שוק העבודה.

 

 

התמחויות והתנדבות

גם התמחויות והתנדבות יכולות לספק ניסיון עבודה רב ערך שיסייע לצעירים לרכוש מיומנויות רלוונטיות בתחומי עיסוק שונים. חברות רבות מציעות מסלולי התמחות לסטודנטים ולבוגרים טריים, ומספקות מסלולי המשך לעבודה במשרה מלאה. התנדבות עבור ארגונים ללא מטרות רווח או פרויקטים קהילתיים יכולה גם להראות את המסירות והמחויבות שלכם להשפיע לטובה על העולם ועל הדרך תוכלו להוסיף שורה חשובה בקורות החיים.

השתמשו בשירותי הקריירה של המוסדות האקדמיים

אם אתם סטודנטים באוניברסיטה או במכללה, שווה לנסות ולהיעזר בשירותי ההשמה של המוסדות. תוכלו לבקש הדרכה ותמיכה ממחלקת שירותי הקריירה של מוסד הלימודים שלכם, שירותים המציעים לרוב הכנה ושיפור של קורות חיים, הכנה לראיונות וסיוע בחיפוש עבודה המותאם לצרכים של כל מועמד. יועצי קריירה יכולים לעזור לכם ולהמליץ על מסלולי קריירה, להציע הזדמנויות עבודה מתאימות ולספק עצות קריירה חשובות.

שיפור ושדרוג של קורות החיים

צעירים רבים מתקשים למצוא עבודה בגלל קורות חיים הכתובים בצורה שאינה טובה, מושכת או משכנעת. שדרוג של קורות החיים והתאמה שלהם לשוק העבודה המשתנה ולכל משרה שאתם מגישים אליה מועמדות יעזרו לכם לקבל מספר רב יותר של הצעות וראיונות. את השדרוג אתם יכולים לעשות באמצעות חברים או בני משפחה, ואפשר גם ללכת לכותבים מקצועיים שיסייעו לכם.

לסיכום

אם גם אתם צעירים המחפשים עבודה, יש לא מעט פעולות וצעדים שאפשר לנקוט כדי לזרז ולשפר את התהליך. בעזרת התמדה, סבלנות ושיפור ההצגה שלכם הן בראיונות והן בקורות החיים, תוכלו בהחלט למצוא אפשרויות טובות לאפיקי קריירה המתאימים לכם ולסט הכישורים שלכם.

נגישות