חינה מרוקאית: על המנהגים והאירוע בעידן המודרני

חינה מרוקאית מתרחשת כמעט תמיד כמה ימים לפני יום חתונתם של זוגות, ומטרת האירוע לקיים טקס מקדים ומשמח עבור החתן והכלה. בטקס מורחים על כפות ידיהם של בני הזוג חומר בשם 'חינה' אותו מכינים מצמח בשם כופר לבן. מטרת חינה לאפשר לזוג להצלחה בזוגיות, בזמן שמדובר באירוע בו מגישים אוכל מלוח לצד מתוק, רוקדים עם מוזיקה מסורתית, מעניקים לחתן ולכלה מתנות לביתם החדש ובעיקר נהנים משמחה גדולה.

אבל בשנת 2021 רבים הזוגות שרוצים לרענן את טקס החינה ולקיים אירוע עם אווירה אותנטית שיש בו גם קדמה ומודרניזם. אז איך אפשר לארגן אירוע שיש בו את כל המנהגים המרוקאים אבל להפוך אותו גם למודרני ושונה? הנה מספר טיפים טובים:

בחירת לוקיישן יוצא דופן

כאשר אנו חושבים על אירוע כמו חינה, אנחנו אוטומטית חושבים על מסיבה שמתקיימת באולם אירועים משמים או בגן אירועים שכבר כולנו מכירים ואפילו בית כנסת בו חוגגים את השמחה. כדי לגוון ולהפוך אירוע כזה לשונה אפשר לבחור לוקיישן מיוחד לאירועים החל מבוסתן יפיפה שיספק אווירה ייחודית עד אירוע במרפסת גדולה ובטוחה או כזה שמתקיים בטבע.

אם תצאו מהקונספט של אולם אירועים סטנדרטי ותבחרו לוקיישן אורבאני כמו בית עתיק בירושלים או במבנה יפה בתל אביב, או אולי מרפסת בזיכרון יעקב – תוכלו לספק אווירה מתאימה וגם לעצב את המקום עם אביזרים לחינה החל ממפות שולחן מוזהבות עד ורדים אדומים, בלונים מזהב, שולחנות מקושטים בעוגיות צבעוניות וכל מה שמתאים לאווירה.

אירוע עם אווירה אותנטית – ככה עושים את זה

כדי ליצור אווירה אותנטית בטקס חשוב לבחור מוזיקה מרוקאית אסלית. זאת לא חייבת להיות מוזיקה של זמרים מזרחיים חדשים, אלא דווקא זמרים מתקופות עתיקות יותר כמו אום כלתום, ג'ו עמר, פליקס אל מגריבי וכדומה. נסו לשלב את המוזיקה באווירה, ועם התקדמות האירוע שלבו בטקס גם מוזיקת ריקודים מרוקאית אותנטית.

במידה ואתם מקבלים מתנות עטופות בעטיפה נאה הציבו אותן על השולחן ליצירת מראה עשיר של נדוניה שמקבל הזוג המאושר. עבור טקס החינה עצמו בחרו תלבושות מרוקאיות אותנטיות החל מכפתן מסורתי עד שמלות מהממות לריקודים, כובעי תרבוש, צעיפים צבעוניים ושאר תלבושות. בטקס כזה על החתן והכלה להראות כמו נסיך ונסיכה.

את מי מזמינים?

בכול הנוגע למוזמנים של האירוע מדובר בכמות קטנה יותר משל המוזמנים לחתונה. רשימת המוזמנים שלכם יכולה לכלול בני משפחה קרובים כמו אחים דודים ובני דודים ומספר חברים קרובים. כמובן שההורים והסבים והסבתות הם חלק בלתי נפרד באירוע וחלקם גם יכינו עבורכם את החנה וימרחו אותה על כף היד כסגולה להצלחה בזוגיות.

חינה מרוקאית: על המנהגים והאירוע בעידן המודרני

אוכל, קדימה אוכל..

העם היהודי יודע שאין שמחה או חגיגה מבלי שיהיה מעורב בה אוכל טוב וקולינריה, בזמן שבחינה מגישים בדרך כלל כיבוד קל יחסית שמתחיל עם תבשילים כמו קוסקוס, שיפודי עוף קטנים, סלטים, פסטלים ולחמניות. אתם יכולים לקחת את המנות צעד אחד קדימה ולהפוך אותן למנות שף עשירות בירקות, צבע וחן.

נסו לבדוק כיצד מגישים אוכל לחנה בסגנון מודרני מבלי לאבד את הטאץ' העדתי. רעיון נהדר היא הגשה של מנות ביס כמו למשל טורטיות קטנות, פריקסה מיני בקרואסון קטן, מיני סיגרים ממולאים בחצילים, פלאפלים מלאי ירק בקעריות עם טחינה בצד, קעריות קוסקוס קטנות תוך הגשה של המנות בתוך מגשים ענקיים ממתכת. לקינוח יש מגוון מתוקים מסורתיים ומומלץ להגיש גם מגשי פירות. כלים הם חלק בלתי נפרד מאירוע אותנטי וכדאי להגיש אוכל על גבי פתיליות, מגשי נחושת מוזהבים ושאר כלים במראה יוקרתי.

לסיכום, חינה מרוקאית יכולה להראות טרנדית אבל גם מסורתית עם שילוב נכון של אלמנטים. החגיגה נועדה לכל המשפחה והחברים לכן תמיד אפשר לערב בין חדש לישן, בין מסורת לקדמה וכדאי לעשות זאת באמצעות מומחים בארגון חינות ובאמצעות טעם טוב ופתיחות מחשבתית.

נגישות