כולנו חווים נשירת שיער בחודשים מסוימים של השנה, אבל יש את מי ששיערו נושר בשל גנטיקה, התבגרות, תזונה לא נכונה, שימוש בחומרים כימיים בטיפול בשיער ויש את מי שיסבול מנשירת שיער בשל חרדות או סטרס. נשירת שיער היא מצב שנשים וגברים סובלים ממנה ברמות כאלה ואחרות, אבל כאשר היא מסיבית ואינה פוסקת – חשוב לטפל בנושא. אז כיצד מטפלים בנשירה? כל מה שצריך לדעת על הסיבות, הטיפול והפתרונות – בהמשך.
סיבות לנשירת שער
כפי שהזכרנו, הסיבות לנשירת שיער יכולות להיות מגוונות כמו למשל חילופי עונות בהן ממש כמו בשלכת: השיער נושר ומפנה את מקומות לצמיחה חדשה. אבל במקרים של התקרחות אצל גברים או נשירת שיער מסיבית ולא פוסקת אצל נשים: ייתכנו בעיות הורמונאליות. יש מקרים שהנשירה גנטית ויש מקרים של מחלות עור כמו סבוריאה דרמטטיס שפוגעות בקרקפת או סטרס שגורם לאבדן שיער. אם תרצו לקבל עצות במקרים של נשירה חזקה, תוכלו לבקר באתר של המגזין ולהתחיל בצעדים לעצירת התקרחות.
אז מהם הטיפולים במקרים של שיער נושר?
אם השיער נושר תקופה ארוכה כדאי בתחילה לבצע אבחון מקצועי אצל רופא עור. רופא עור יכול לבחון את מצב הזקיקים והשורשים כמו גם את מצב הקרקפת באמצעות מיקרוסקופ ולהבין מהיכן נובעת הנשירה. רופאי עור טובים יתשאלו אתכם לגבי הרגלי האכילה שלכם, סדר יומכם, גורמי תורשה וכמות השיער שנופל. אבחון כזה הכרחי עבור טיפול מתאים. אם תתגלה מחלת עור, יספק הרופא טיפול תרופתי וטיפול בתכשירים להרגעת הקרקפת.
במידה ומדובר בתזונה לא נכונה, תופנו להתאמת תפריט שכולל ויטמינים כמו ברזל ואבץ שחשובים לחיזוק השיער וחיזוק הקארטין. במידה ואתם נוטים לחמצן את השיער, ייתכן כי הדבר גורם לנשירה ובמקרים כאלה מומלץ להימנע מחמצון תכוף של השורשים. בכול מקרה כל מקרה מטופל לגופו. הרופא ייעץ לכם גם בהתאם לבדיקות דם שכדאי לבצע לפני הביקור אצלו כדי לדעת מה חסר בגוף שלכם שגורם לנשירה.
פתרונות לנשירת שיער
מלבד אבחון אצל רופא תוכלו למצוא פתרונות נוספים לעצירת נשירה כמו למשל הוספת מאכלים שמכילים ברזל ואבץ שבונים את השיערה וצריכת מוצרים שמכילים חלבונים כמו למשל ביצה קשה אחת ביום, גרעיני דלעת קלויים, כבד עוף ועדשים.
נסו להשתמש במסכות שיער ביתיות ולא מסחריות והכינו מסכות שמכילות עמילן וחלבון כמו מסכות עשויות ממים של תפוחי אדמה ומחלבון ביצה.
השתלת שיער לגברים היא דרך נוספת שאפשר לנקוט בה במידה ורוצים למלא שיער דליל או קרקפת שאין עליה הרבה שיער. כיום יש שיטות שונות ויעילות להשתלת שיער וכדאי להתייעץ עם המומחים לפני שפונים לטיפול כזה.
נטילת ויטמינים בקפסולות תעזור לכם למנוע נשירה ויש לחפש ויטמינים ייעודיים לחיזוק העור, הציפורניים ושורשי השיער. בחרו ויטמינים כמו ברזל במידה ונמצאו אצלכם חוסרים בבדיקות הדם.
טיפול נכון יותר בשיער יעצור את הנשירה ויספק יותר לחות לשערה, לכן כדאי להפסיק לצבוע או לחמצן את השיער, להפסיק למרוח חומרים שומניים ודביקים על השיער והקרקפת, ויש להתחיל לתת לשיער חופש ולא להדק אותו בתסרוקת אסופה בעוד שאתם נמנעים מביצוע פעולות כימיות כמו החלקה.
מומלץ בכול חודשיים להגיע לתספורת אצל הספר לקיצור וגזירת קצוות בלבד ובכך לחזק משמעותית את הקארטין ואת השיערה. אז זה הזמן לתת תשומת לב לקרקפת ולבריאות שלה ולהפסיק בכך את הנשירה.