אם גם אתם מנהלים עמותה ללא מטרות רווח, וזה לא משנה אם אתם אוספים מזון למשפחות נזקקות לקראת החגים או בשוטף, מציעים פעילויות מגבשות ומעודדות לילדים המתמודדים עם מחלות שונות, מסייעים לבעלי עסקים בתחילת דרכם בהתנדבות כדי לחזק את הכלכלה המקומית שלנו או תורמים לחברה בכל דרך אחרת, אנחנו כנראה לא צריכים לספר לכם עד כמה המשימה של גיוס כספים למען הפעילות שלכם היא מורכבת וכזו שיש להשקיע בה באופן קבוע. מנהלי עמותות מחפשים דרכים שונות ואכן יש כמה וכמה אפיקים כמו פנייה לציבור דרך הרשתות החברתיות או קבלת מענקים מהמדינה. עם זאת, נראה כי הדרך היציבה, הטובה והיעילה ביותר היא הסתייעות בקרנות סיוע שהן למעשה קרנות פילנתרופיות. על מנת שתוכלו להבין במה מדובר ומדוע זהו אפיק ממומן בהחלט משתלם, אנו רוצים להסביר לכם בכלל מה זה אומר ואיך תוכלו גם אתם לקבל את הסיוע של אותן הקרנות.
מהן קרנות סיוע פילנתרופיות?
אם אתם רוצים ללמוד יותר לעומק על כל הנושא של קרנות פילנתרופיות וקרנות סיוע, כל המידע מפורט באתר אטלס בו גם תוכלו להיעזר בתהליכים מול אותן קרנות. אנו נסביר כעת בקצרה את כל הדברים העיקריים שחשוב לדעת.
קרנות פילנתרופיות הן למעשה גופים שמוקמים במרבית המקרים על ידי בעלי הון עם סכומי כסף רציניים. בשל הטבות המס הניתנות עם הקמה של קרן כזו, חברות עשירות ואנשים פרטיים כאחד תורמים רבות להקמת פרויקטים שונים, לסיוע כלכלי לשכבות חלשות ולעוד מאות מטרות חשובות. באופן טבעי יש יותר עמותות מאשר קרנות והקרנות מקבלות מדי שנה מאות ואלפי פניות מעמותות. על כן חשוב לדעת איך לפנות אליהם ואיך להגדיל את הסיכויים לאישור הבקשה ונדבר על כך לקראת סוף הדברים.
סוגי הקרנות הקיימים
באופן כללי יש שלושה סוגים של קרנות פילנתרופיות:
- קרנות תפעוליות: קרנות שמפעילות בעצמן פרויקטים למען הקהילה. כלומר, העמותה או מספר עמותות עצמן היא גוף פנימי בתוך הקרן.
- קרנות המחלקות מענקים: אלו הן הקרנות שלא מוציאות לפועל אף פרויקט בעצמן, אלא מממנות את הפרויקטים השונים דרך באמצעות עמותות חיצוניות.
- קרנות משולבות: השילוב בין השניים. קרנות שמוציאות פרויקטים בעצמן ובמקביל מעניקות תרומות לעמותות.
באיזה תחומים עוסקות קרנות פילנתרופיות?
הרשימה היא ארוכה ביותר ולא נוכל לעבור על כולה. כמה דוגמאות לפעילויות של קרנות סיוע הן פעילות בתחום החינוך, מתן שירותים חברתיים, קרנות העוסקות בנושא של איכות הסביבה, קרנות העוסקות במימון מחקרים רפואיים פורצי דרך, קרנות הקשורות בשירותי בריאות לציבור וכך הלאה.
היריעה היא באמת רחבה ובהרבה מקרים נראה קרנות שלהן כמה שלוחות, כאשר כל שלוחה מתמקדת בתחום עשייה אחר. המשמעות של הדבר היא שהרבה קרנות עשויות להיות רלוונטיות עובר עמותות.
איך מגישים את הבקשה?
ובכן, כפי שאמרנו קרנות מקבלות הרבה מאד פניות ומן הסתם לא יכולות להיענות לכולן. על כן הגשת בקשה צריכה להיות מסודרת ובהתאם לכללים של הקרן. חשוב לצרף מסמכים באנגלית ובעברית המתארים את פעילות העמותה, את מהות הבקשה ואם אפשר גם את היסטורית הפעילות של העמותה. ככלל, ככל שהבקשה תהיה יותר מפורטת, ברורה ומנומקת, כך יעלה הסיכוי שהיא תאושר. חברת אטלס עוסקת בדיוק בתחום הזה ומסייעת לעמותות לבסס מקורות מימון איכותיים. אם מעולם לא יצא לכם להגיש בקשה כזו אנו ממליצים בחום לפנות אליהם ולהיעזר בכלים הרבים הקיימים באתר שלהם שיעלו את סיכויי ההצלחה.