התעשייה החמה בישראל – איפה תמצאו משרות פנויות בהייטק?

ההייטק היה ונשאר עולם עשיר ודינאמי מאוד, בכל הנוגע למשרות. מדוע זה המצב? היכן מוצאים משרות טובות בעולם זה? איזה תפקיד משחק הניסיון במציאת עבודה? ומה עוד כדאי לדעת בנושא זה? אלה כמה תשובות ותובנות שימושיות:

הקדמה קצרה וחברה בולטת

עולם ההייטק לעתים מאתגר למדי מבחינת מציאת משרות. הוא כולל תחומי התמחות טכניים שונים, אשר בעצמם משתנים תדיר. ישנו היבט של ניסיון, כאשר לעתים המשרות הם עבור ג’וניורים או להפך – שהניסיון שלכם אולי לא יספיק. אך יש לכל זאת פתרונות. דוגמה בולטת לכך הן חברות השמה, אשר מתמחות בהייטק. לשם ההמחשה, באתר הזה תמצאו משרות פנויות בהייטק, אצל חברת ההשמה דיאלוג. דיאלוג עוסקת בגיוס עובדים וגם בכירים בדרגות ניהול שונות, למגוון תחומי הייטק. זאת, כולל תשתיות, חומרה, אלגוריתמיקה, מערכות מידע, אינטרנט, QA, הנדסת מכונות, תעשייה וניהול ועוד.

חבר מביא חבר

גישה מאוד נפוצה בעולם ההייטק למציאת עבודה, היא גישה אשר מכונה בשם "חבר מביא חבר". בגישה זו, מגיעים למשרות שונות על סמך היכרות עם אנשים. כשלב מקדים לשימוש בגישה זו, רצוי שתהיה לכם רשת קשרים טובה, כולל ובמיוחד בגופי הייטק שבהם אתם מעוניינים לעבוד. לגבי הרחבת רשת הקשרים שלכם, ראו בסעיף הבא. היתרונות: המעסיק חוסך לעצמו עלויות וגם מקבל מידע והמלצה על מועמד מעובד שלו שהוא כבר מכיר וסומך עליו. האדם עליו ממליצים, יוכל לשמוע מחברו על החברה ממקור ראשון. כמו כן, העובד שממליץ עשוי לקבל בונוס.

ברשתות החברתיות

הרשתות החברתיות הן ללא ספק ערוץ רב אפשרויות מבחינת מציאת עבודה. מבחינה זו, שתי רשתות בולטות במיוחד:

 

 

  • לינקדאין – כדאי להשקיע בהקמת פרופיל לינקדאין טוב ואז, ביצירת וטיפוח רשת קשרים ענפה ואיכותית. לינקדאין היא סביבה מיוחדת בפני עצמה וכידוע, היא נועדה כבר במקור עבור עסקים. בכך, היא שונה מהותית מפייסבוק למשל. השקעה בנוכחות בלינקדאין נחשבת להשקעה לטווח ארוך, מאחר שהרחבת רשת הקשרים לוקחת זמן.
  • פייסבוק – בפייסבוק יש קבוצות מקצועיות שונות, כולל קבוצות ספציפית לנושא דרושים. תוכלו לבדוק, האם יש קבוצות בתחום הנקודתי שבו אתם מחפשים עבודה. פעמים רבות תהיינה כמה וכמה קבוצות כאלה ואז תוכלו לעקוב אחריהן באופן קבוע.

בלוחות דרושים

לוחות דרושים קיימים באינטרנט, כפי שהיו קיימים (ועדיין קיימים פה ושם) בעיתונות המודפסת. כמובן, החכמה היא למצוא את אתרי הדרושים המתאימים ביותר, בהם יש קטגוריה שמתאימה לכם ודי משרות שמוצעות בה. אתרים אלה מספקים פעמים רבות יכולות שימושיות, כגון משלוח התראות על משרות חדשות.

עוד כיוונים אפשריים

יש עוד כמה כיוונים בהם אפשר לנסות, מעט יותר מיוחדים, כולל

  • מומחי השמה עצמאיים – כיוון נוסף שאותו תוכלו לנסות הוא מה שנקרא “הד האנטרים”.
  • ירידי תעסוקה – מדי פעם מתקיימים יריד תעסוקה, בהם עשויות להיות משרות מתאימות עבורכם.
  • מודעות של חברות ספציפיות – תוכלו לגבש רשימת חברות הייטק שמתאים לכם לעבוד בהן ולחפש באופן ממוקד היישר אצלן. כלומר, באופן יזום, לעבור מדי פעם על עמוד הדרושים באתרם אם ישנו, כמו גם בעמודים של החברות ברשתות החברתיות.
  • בגופי הכשרה – גם אם אתם בעלי ניסיון בהייטק, כל הזמן לומדים. אם אתם לוקחים או מתכוונים לקחת קורס להעשרה או לשינוי כיוון, שימו לב שייתכן שגוף ההכשרה מסייע במציאת עבודה.

לסיכום

משרות פנויות בהייטק מחכות לכם, במגוון ערוצים שימושיים. מומלץ להתעמק בהם, לנסות ולהרכיב את תמהיל ערוצי חיפוש המשרות, אשר מתאים לכם ביותר.

נגישות