מהמזון ועד לתוספי התזונה: איך צורכים קולגן?

קולגן הוא חלבון המצוי בנפח של 80% בעור הפנים וכ 6% ממשקל הגוף. למרות שגוף האדם יודע לייצר את הקולגן באופן עצמאי, עם תחילת תהליך ההזדקנות קצב הייצור של הקולגן פוחת ובהתאם לכך מתחיל תהליך ההזדקנות הכולל בין היתר שחיקה של הסחוסים, ירידה בנפח הפנים וכן קמטוטים. נוסף לכך, היחלשות של הציפורניים ונשירת שיער הם רק חלק מהגורמים שנוצרים כתוצאה ממחסור בקולגן. זאת ועוד, קולגן הוא חלבון חשוב לתפקוד הכללי של הגוף בייחוד בקרב ספורטאים, ועל כן ישנה חשיבות גדולה לצריכה של הקולגן באופן קבוע. החדשות הטובות הן שאפשר להתגבר על המחסור באמצעות צריכה של קולגן, באמצעות מספר דרכים אותן נציג לכם כעת:

תוספי תזונה

שוק תוספי התזונה הפך לאחד השווקים הצומחים ביותר בעולם, כל זאת בזכות פיתוח של תוספי תזונה ייעודים ובטוחים לחלוטין לשימוש. אחת הדרכים האפקטיביות ביותר לצריכה מוגברת של קולגן יכולה להתבצע באמצעות תוסף המכיל ריכוז גבוה מאוד של קולגן לצד מינרלים כמו גם ויטמינים המסייעים לטובת צריכת קולגן מוגברת. מאמר שעוסק בנושא תוספי תזונה קולגן יכול לסייע לכם מאוד לטובת בחירה בתוסף איכותי, וזאת בשל העובדה כי חלק מתוספי התזונה הנמכרים ברחבי הרשת הם תוספים לא אפקטיביים בשל ריכוז נמוך של קולגן. על כן, באמצעות רכישה אצל חנות טבע בעלת המלצות מוכחות בתחום וכן מעקב מדוקדק אחר הרכיבים של התוסף אותו אתם מעוניינים לרכוש הוא חשוב לטובת צריכה נבונה ואפקטיבית של הקולגן.

מוצרים קוסמטיים

בשנים האחרונות פותחו אצל חברות ישראליות מוצרים המבוססים על קולגן, ונועדו לסייע לטובת התמודדות עם סימני הזקנה. בין המוצרים ניתן למצוא בין היתר מסכה לפנים, סבון פנים וסרום אשר עשירים בריכוז של קולגן לצד חומצה היאלורונית שנמצאה בשורה של מחקרים כיעילה לטובת התמודדות עם סימני הזקנה. המוצרים הללו מוגנים בפטנט ואותם רצוי לשלב בשגרת הטיפוח היומית, כחלק מהבנה כי למוצרים הללו יש חשיבות מכרעת מבחינת היכולת להתגבר על המחסור בקולגן. המוצרים מאושרים לשימוש ע"י משרד הבריאות וכן מותאמים לכל סוגי העור, ועל כן אין חשש מפני תופעות לוואי, גירוי או אדמומיות כתוצאה מהשימוש.

מהמזון ועד לתוספי התזונה: איך צורכים קולגן?

מזון

היות וקצב הייצור של הקולגן פוחת, שינוי בהרגלי התזונה הוא חיוני לטובת המרצת קצב הייצור. ישנם לא מעט מזונות המכילים ריכוז גבוה של אבץ, ויטמין C ונחושת הלוקחים חלק פעיל בתהליך הביוכימי של ייצור הקולגן בגוף ועל כן מזון כמו פירות הדר כאשר הם טריים או מבושלים, ספירולינה, אגוזים וזרעים כמו קשיו, שקדים, זרעי צ'יה, זרעי פשתן כמו גם ירקות עם עלים ירוקים כמו תרד או קייל יכולים לסייע לטובת הגברת קצב ייצור הקולגן. בנוסף, בגמבה אחת בגודל בינוני ישנו ריכוז של 117 מיליגרם של ויטמין C הידוע בתכונות האנטי דלקתיות שלו אבל גם מגן על סיבי הקולגן בסחוסים.

לסיכום, שינויים בהרגלי התזונה לצד שימוש קבוע בתוספי תזונה וכן מוצרים קוסמטיים יכולים לסייע לכם להתמודד עם הפחתת קצב ייצור הקולגן. בזכות מחקרים שנערכו במשך שנים רבות וכן חברות פורצות דרך שהצליחו לפתח תוספי תזונה ייעודים לצד מוצרים משובחים עם ריכוז גבוה מאוד של קולגן. שימו לב כי אין מדובר בתרופות קסם אלא בתהליך ארוך טווח שנועד לסייע לטובת התמודדות עם הנזקים כתוצאה מאובדן וירידה בנפח הקולגן, כחלק מהבנה כי את הזמן אי אפשר לעצור, אבל בהחלט אפשר ליצור שיפור משמעותי, ללא תופעות לוואי.

נגישות